Mobilt intranät på den digitala arbetsplatsen

Ett mobilt intranät behöver stödja medarbetarna i olika situationer vid olika tillfällen. Idag drivs mobilitet  av att användarna har flera enheter de konsumerar information ifrån men också av att man idag ofta har fysiskt mer flexibla arbetsplatser. Ett mobilt intranät ska inte bara stödja hur och med vilka enheter jag kan kommunicera utan också att jag i allt mindre grad är platsbunden när jag gör det.

Det mobila intranätet

Med Intranät 360 byggt i Office 365 och SharePoint Online kan vi erbjuda det smarta och mobila intranätet. Förutom modern responsiv design som ger stöd för flera enheter kan du genom att använda SharePoint-mobilappen få intranätet med dig i fickan. Via appen får du som användare smidigt tillgång till viktigt innehåll, webbplatser, portaler och personer när du är ute och rör på dig. Appen har dessutom mängder av smarta funktioner från Office Graph. Funktioner som gör att du snabbare kan hitta det innehåll och de personer som är viktigast. Den nya SharePoint-startsidan hjälper dig också att hela tiden hitta den information som är mest relevant för dig.

Enkel och snabb tillgång för alla

Med ett intranät som också är mobilt har era användaren enkel och snabb tillgång till alla relevant information. det kan vara olika arbetsflöden, beskrivningar och annan dokumentation som rör dem, oberoende av tid och plats. Att alltid vara säker på att tillhandahålla aktuell och senast uppdaterad information på det här sättet höjer kvalitén. På ett tryggt och tillförlitligt sätt kan samtliga användare i organisationen vara uppdaterade på de senaste nyheterna.

Off-line stöd i det mobila intranätet

Ett intranät kan erbjuda mobil åtkomst på olika sätt. Ett modernt intranät med användare som reser ute på fältet behöver också stöd för att kunna jobba off-line.  Många användare vill som exempel passa på att jobba när de sitter på ett flyg eller liknande. Det vill man kunna göra utan att behöva tänka på att spara om nya versioner av informationen när man kommer online igen. Informationen ska synkas automatiskt utan att tappa meta-data och versionshantering.

Då vår intranätpaketering Intranät 360 bygger på SharePoint och Office 365-licenser så följer denna typ av funktionalitet med out-of-the-box.

Stöd för olika målgrupper i intranätet

Olika målgrupper i det mobila intranätet har ofta olika behov beroende på plats, roll och vilka olika arbetsuppgifter man har. Det är t ex stor skillnad på hur inköparen vid sitt skrivbord konsumerar information jämfört med svarv-operatören ute i en verkstadsmiljö. Bägge vill ha enkel åtkomst utifrån olika förutsättningar och kontext. Med en intranätpaketering baserad på SharePoint kan alla användarbehov tillgodoses. Den mobila användaren som konsumerar innehåll via sin SharePoint app i mobilen medan en annan användare konsumerar sin information via en webbläsare på sin laptop.

Med Intranät 360 får du tillgång till en flexibel plattform för att möta dina och dina användares behov av att samarbeta mobilt på ett tryggt och säkert sätt. Kontakta oss för en demo och för att få veta mer.