Globalt SharePoint intranät

SSC – Swedish Space Corporation – är en ledande global leverantör av avancerade rymdtjänster med mer än femtio års erfarenhet. Sedan starten av banbrytande vetenskapliga raketlanseringar i norra Sverige har SSC vuxit till en berömd fullservice leverantör av toppmodern rymdteknik, satellit- och lanseringstjänster till kommersiella och institutionella kunder över hela världen.

Målsättning och syfte

Ett långsiktigt partnerskap i en spännande digitaliseringsresa genom Microsoft SharePoint-teknik. Där vi med hjälp av ett SharePoint-intranät har skapat ett stöd till medarbetarnas vardag på en global nivå. Med strategin att förbättra kommunikation och samarbetet i deras globala organisation. Med målsättningen att leverera ett värde av ett starkare internt varumärke och en ökad produktivitet i det dagliga arbetet.

Process och slutgiltig lösning

Det inledande arbetet bestod av analys och strategiarbete för att ta fram vilka behov som fanns i organisationen med fokus på slutanvändaren. Resultatet blev ett SharePoint-intranät som lösning och plattform, med modern funktionalitet som stödjer medarbetarens vardag för att skapa förutsättningarna till en ökad produktivitet.

Höga kav på funktionalitet

Som SharePoint-intranät stödjer lösningen medarbetarna i vardagen med flertalet funktioner där några av dem är nyhetsflöde, stöd för rutiner och processer, samarbete, språkhantering, hitta medarbetare och andra sociala funktioner. SharePoint-intranätet har även avancerad funktionalitet vad gäller dokumenthantering för att hantera hundratusentals dokument. Lösningen bygger på standardfunktionalitet i SharePoint för att kunna nyttja tekniken maximalt på ett flexibellt sätt.

Tätt samarbete kring flertalet projekt

Smiling Workplaces har utöver SharePoint intranät levererat flertalet andra projekt tillsammans med Swedish Space Corporationen. Nyckelkompetenser kring SharePoint är:

  • SharePoint utvecklare
  • SharePoint design
  • Test
  • Projektledning
  • Verksamhetsutveckling
  • Förändringsledning.

Förvaltningstjänsten Care

Förvaltningen av SharePoint intranätet sker genom det koncept som Smiling Workplaces kallar för Care. Konceptet innebär att vi genom ständig förvaltning och förädling ser till att SharePoint-intranätet levererar värde för din verksamhet. Det görs genom ett kundteam som arbetar nära tillsammans med Swedish Space Corporation, utifrån förvaltningsforum, SharePoint-utveckling, support med SLA-nivåer.

Kontakta oss

Hör av dig till oss med dina funderingar eller frågor. Vi hjälper dig att ta fram den bästa lämpade lösningen för din digitala arbetsplats.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.