Teams för personligt bruk

I god tid inför julhelgerna har Teams uppdaterats för personligt bruk. Nu finns uppdateringar gällande Teams för personligt bruk för webb- och desktopversionen. Tidigare under året kom uppdateringar för personligt bruk för de mobila versionerna av Teams, IOS respektive Android.

Windows Central berättar om uppdateringarna. Läs vad de skriver här

Bland de familjerelaterade funktionerna ingår bland annat:

  • Att kunna starta en chattgrupp med upp till 250 personer
  • Skicka meddelanden
  • Möjlighet till samtal med vänner och familj via video eller bara ljud i upp till 24 timmar.
    (denna tid kan komma att begränsas i framtiden, men just nu är det hela 24 h att jmf med Zooms 40 min)
  • Att kunna bjuda in även till personer som inte har Teams. Du kan skapa en länk för ett Teams-samtal och dela den med vem du vill.
  • Gruppsamtal för upp till 300 personer.
  • Se upp till 49 vänner, när och kära i galleri-vy eller tillsammansläge.
  • Möjlighet att dela foton och videoklipp från datorn i valfri chatt (personlig eller gruppchatt).

Utrullningen kommer lägligt inför helgerna då Teams innehåller flera funktioner som gör det lättare att hålla kontakten med familj och vänner. I en tid där vi tampas med Covid-19 och ökad smittspridning är det välkommet att även kunna använda funktionerna Teams erbjuder privat.

Från och med nu kan du lägga till  ditt personliga Microsoft konto i Teams (webb- och skrivbordsapp) för  ditt personliga bruk. Än så länge är det en sk förhandsversion men du har bra och användbara funktioner på plats.

I USA och Kanada finns nu en ny funktion i Teams för iOS och Android som gör det möjligt att chatta  med personer även om de inte har Teams installerade på sin mobiltelefon. Den du chattar med kan svara på dina meddelanden via SMS. Nyfiken på när vi ser samma funktion här i Europa.

Det är en spännande och välkommen utveckling som gör att vi kan umgås smidigt digitalt även utanför jobbsammanhanget.

 


Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

VD/KAM anette.lonnberg@smilingworkplaces.com +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare med både med lösningar i Microsoft 365 som i SharePoint OnPremlösningar. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.