Sommarnyheter i O365

Sommarnyheter i O365 för din digitala arbetsplats

Några av sommarens nyheter och uppdateringar i O365

Nu under sommaren rullas det successivt ut intressanta uppdateringar i O365. Här nedan berör vi några av de sommarnyheter i O365 som vi tycker är värda att nämnas.

Söken i SharePoint

Många av oss har saknat sökrutan när vi kommit in på en sajt i SharePoint Online. Visst har det funnits sökmöjlighet överst i vänstermenyn men nu hittar vi den återigen mer synlig på sidan. Denna uppdatering och nyhet rullas precis som övriga ut successivt över sommaren så håll utkik om ni inte fått den än.

Söken i SharePoint

Längst upp i topplisten har vi nu åter en sökruta, mycket lättare för användarna att se och hitta. Tack Microsoft, så uppskattat.

Använd brödsmulan

En sak som är smidig är att om jag börjar söka på en term på en underwebbplats kan jag sedan hoppa upp en nivå och göra en vidare sökning via att jag klickar i brödsmulan. Otroligt smidigt och snabbt sätt att utöka sin sökning. I fallet nedan klickar jag då på Organisation.

Sök i SharePoint, navigera med brödsmulan

Expandera och förhandstitta i sökresultatet

I resultatlistan kan du välja att expandera för att se lite mer i förhandsvisningen av resultatet.

Förhandsvisning i sökresultat SharePoint

Filtrera din sökning på olika sätt

Du kan filtrera din sökning på en rad olika sätt. Du kan lägga till vad du söker, platser eller filer, personer , nyheter etc via flikarna.  Ytterligare filtrering kan var dokumenttyper tidsfönster etc. Söken tittar också andra källor som din OneDrive för att göra det lättare att hitta det där arbetsdokumentet eller vad de nu är du söker. Man ser bara det man har behörighet och access till.

Söken SharePoint filtrering av resultat

Nya ikoner att välja på

I sommarnyheterna har Microsoft även utökat antal ikoner som finns tillgängliga att välja på när du jobbar i din mejl och när du jobbar i officepaketet (Word, Excel och PowerPoint).

Utbud

Det har tillkommit 300 nya ikoner fördelat över ett antal kategorier. Välj infoga > ikoner och leta upp den eller de som bäst passar dig och ditt innehåll. Stilrena och snygga ikoner. Så smidigt att ha ett så stort och bra utbud när man jobbar med olika information och material.

ikoner i Office och Outlook

Ibland säger ju faktiskt en bild- i detta fall en ikon-  mer än tusen ord.

Webbmejlen

En annan sommarnyhet i O365 är Outloook får sig en härlig ansiktslyftning som gör den angenämare och användarvänligare att använda. Att notera är till exempel följande uppdateringar:

 • Kategorier, använd kategorier för att tagga och sortera din mejl. Kategorier gör det enkelt att tagga, hitta eller ordna dina meddelanden. Lägg till flera kategorier i ett meddelande, Lägg till en kategori som en favorit eller Använd Sök för att hitta den.
  Vy över katergorier
 • En annan nyhet i uppdateringarna i O365 är förhandsvisning av filer i mejlkorgens listning. En grej jag uppskattar är att jag direkt i listan av mejl kan se bilagorna  i mejlen. Jag ser vilken typ av bilaga det är som en miniförhandsvisning som är användbart om jag t ex letar efter ”den där pdf:n” kollega X mejlade mig.
 • Mörkt läge. Anpassa Inkorgen med mörkt läge för de gånger när dina ögon är lite trötta och du tycker att det är behagligare. Du kan ”aktivera ljust läge” när du vill läsa skriva eller kanske läsa ett utvalt mejl.
  För att aktivera mörkt läge behöver du tänka på vilken webbläsare du använder. För min del testade jag först med Internet Explorer och det gick inte – kommer upp ett (i )med information. När jag sedan bytte till Edge fungerande det utmärkt.
  Mörkt läge i Outlook - utseende och teman
 • Sök i flera kalendrar samtidigt. Nu kan du söka i flera kalendrar på ett överskådligt sätt. Sök efter plats, person eller ett nyckelord så kommer Outlook att visa alla matchande händelser i dina kalendrar. Du kan också  via att använda filtren styra vilka kalendrar du vill söka i eller  t ex ange den tidsram du vill söka i.
 • Enklare att lägga till händelser och skapa möten i kalendern.  Boka mötet med ett klick direkt från kalenderns yta där du får fram ett formulär för att bjuda in personer, hittar ett rum och till och med få förslag på tider när alla är tillgängliga.

Kontakta oss

Känner du att du och din organisation vill lära mer om O365 så tveka inte att höra av dig. Vi genomför ofta inspirationsdagar för användare, support och utbildningar för befintliga användare och hjälper även dig som är ny med O365 med olika införande-och migreringsprojekt. Vi hjälper er också att dra nytta av de nyheter som kommer löpande i SharePoint och Office 365.

Den intresserade kan även följa den sk roadmappen för O365 och SharePoint via Microsofts här.


Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

VD/KAM anette.lonnberg@smilingworkplaces.com +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare med både med lösningar i Microsoft 365 som i SharePoint OnPremlösningar. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.