Smiling Workplaces växer!

Vi på Smiling Workplaces är så glada att vi nu kan hälsa ytterligare en utvecklare välkommen till vårt kontor i Göteborg. Speciella tider gör att kontoret ännu en tid är hemmakontor men vi möts och samarbetar dagligen via Teams. Så välkommen till vårt (hemma)kontor säger vi till Arwa.

Lyckat samarbete i Göteborg

Som utvecklare och konsult på väg in hos oss är Arwa väl förtrogen med den digitala arbetsplatsen. Arwa brinner för att hjälpa kunder att få verksamhetsnytta av de lösningar vi tillsammans tar fram baserat på Microsoft 365. Vi har haft förmånen att lära känna varandra i ett samarbete under våren, tycke uppstod och nu ansluter hon familjen. Jättekul att kunna hälsa en ny medarbetare ombord trots att vi lever i en tid som på många sätt präglas av osäkerhet.

Fortsatt hemmakontor

Vi på Smiling Workplaces väljer fortsatt att jobba hemifrån och gör så över sommaren. I augusti-september utvärderar vi läget igen och planerar vidare efter det. Vi upplever att de flesta vi har, och nu får, kontakt med har anpassat sig väldigt väl att samarbeta och mötas digitalt. Nästan över en natt har företag och organisationer klarat av att ställa om stora delar av sina verksamheter.

Microsoft ger möjligheter

Microsoft 365 med sina appar och funktioner för den digitala arbetsplatsen är ett utmärkt stöd för hur vi jobbar nu. Men också för det som vi tror blir det nya normala. Även om arbetsplatser sinom tid kommer att öppna upp igen tror vi inte att man kommer att vara där med hela arbetsstyrkan samtidigt. Snarare att man skiftar med grupper och varandra för att inte sitta för tätt etc. Flexibilitet och fortsatt digitalt samarbete blir fortsatt en stor del av hur vi arbetar. Med appar och responsivitet i SharePoint Online är vi inte bundna till en plats eller enda enhet att arbeta på heller.

Sommar med migreringsprojekt

Under sommaren växlar vi med våra ledigheter och har öppet för support och rådgivning som vanligt. Vi har just avslutat ett spännande QMS -projekt och har flera migreringsprojekt igång. Det är inte bara migreringsprojekt som innebär att man går från OnPrem till molnet eller hybridlösningar. Det blir allt vanligare med sk tenant till tenant migreringar. Från en O365 till en annan. Vi har hittat några bra verktyg vi använder, numera finns det tom stöd för att migrera Teams med Planner, Kanaler och chattar. Vi jobbar också ofta med att migrera från filserver till molnet i form av SharePoint och OneDrive.

Nyfiken?

Är du nyfiken på Smiling Workplaces så är du välkommen att höra av dig till oss. Nedan har vi samlat några länkar vi tror kan vara intressanta.

Lösningar:

Semester- eller ledighetslista i SharePoint

Få ordning på dina avtal med stöd av SharePoint och Microsoft 365

Avtalshantering i Microsoft 365

Onboarding

Tips och information:

Vad är OneDrive? Lär mer om Microsofts tjänst här.

Uppdateringar och nyheter i Microsoft Teams

Läskvitton, handuppräckning och andra funktioner i Microsoft Teams

Gör om din Excel till en lista i SharePoint

Arbetssökande:

Verksamhetskonsult för den digitala arbetsplatsen

Seniora utvecklare Office 365 / SharePoint

 

 


Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

VD/KAM anette.lonnberg@smilingworkplaces.com +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare med både med lösningar i Microsoft 365 som i SharePoint OnPremlösningar. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.