Officeversion och andra supportfrågor

Ibland kan det vara bra att veta hur du själv kan kolla vilka versioner av Office, webbläsare etc du har. Det är en fråga man som användare ofta får om man hör av sig till någon form av support. Anledningen att supporten vill veta det är för att de ska kunna hjälpa dig på bästa sätt. Här kommer en kort översikt på hur du kan kolla och få fram svar på den typen av frågor.

Version av Office

Microsoft Office är som du säkert vet ett paket med program och produkter för diverse kontorsarbeten. Microsoft Office finns i olika versioner och de har olika innehåll. För att kunna se vilken version just du har kan du göra såhär.

  1. Öppna en office app som Word eller Excel, enklast är att öppna en fil eller ett dokument.
  2. Klicka på Arkiv uppe till vänster och välj konto i menyn som fäller ut och öppnas
  3. På sidan som öppnar ser du användarinformation och produktinformation.

Klicka på den här länken för en större översikt hur det ser ut när du får fram olika typer av Officeversioner.

 

32- eller 64 bitars

En annan fråga du som användare ofta kan få i ett supportsamtal är om du har 32- eller 64 bitars version av Windows som körs i din dator. Inget du tänker på som användare men som kan ha en betydelse i supportfrågan. För att ta reda på det så går du till startmenyn på din dator, sedan går du till Inställningar och System. Scrolla ned och klicka på Om i menyn. Då ser du enhetsspecifikationer visas i fönstret till höger.

 

Vid rubriken systemtyp så ser du om du har 32- eller 64- bitars.

Version av Outlook

För att kolla din version av Outlook så öppnar du programmet, klickar på arkiv uppe till vänster och sedan Officekonto. Då visas användar- och produktinformation i fönstret till höger- På samma sätt som när du kollar Officeversionen beskrivet i början av artikeln.

När det gäller Outlook kan frågan om det är en 32-eller 64-bitars version komma. För att se det gör du samma procedur men klickar också på rutan och rubriken Om Outlook.  Då visas det i klartext högst uppe på sidan som öppnas.

 

Webbläsare

Supporten frågar dig också ofta vilken webbläsare du använder. Dels vill supporten veta om du använder Chrome, Edge, Safari, Internet Explorer som webbläsare. En anledning att de frågar det är att funktioner i Microsoft 365 kan fungera lite olika beroende på webbläsare. De vill inte bara veta vilken webbläsare utan också vilken version av den samma som gäller.

Edge

Klicka på trepunktsmenyn som visas uppe till höger i fönstret.

Välj inställningar och Om Microsoft Edge så visas aktuell information.

Chrome

Även här klickar du på en trepunktsmeny till höger. denna är vertikal istället för horisontell.

Klicka på Inställningar, Hjälp och sedan Om Google Chrome.

 

Supporterade webbläsare Microsoft

Micrsoft kommer framåt inte att supportera Internet Explorer. Läs mer om det här.

 

OneDrive

Behöver du hitta detaljer och närmare information kring din OneDrive så gå till din OneDrive ikon via listen i ditt skrivbordsfönster. Klicka sedan på Hjälp och Inställningar sedan Inställningar och slutligen Om.

Här ser du också OneDrive-enhetens ID och kan kopiera det till urklipp på ett enkelt sätt.

 

En annan sak som kan vara bra att tala om vid kontakt med support är om du kör via PC eller Mac. Vill du veta med om Microsoft 365 och hur vi kan hjälpa dig och dina kollegor så hör gärna av dig. Vi tycker det är roligt att hjälpa dig och dina användare att komma igång med samt använda Microsoft 365 i det dagliga arbetet.

 


Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

VD/KAM anette.lonnberg@smilingworkplaces.com +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare med både med lösningar i Microsoft 365 som i SharePoint OnPremlösningar. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.