Träffa Jimmy – utvecklare inom SharePoint och Office 365

Jimmy har lång erfarenhet som utvecklare inom SharePoint och Office 365 och brinner för att hjälpa kunden i digitaliseringen.

Beskriv vad du gör i din roll som utvecklare

Rollen som SharePointutvecklare innebär att jag hjälper kunderna i det dagliga arbetet, där jag också ofta är kundernas rådgivare i hur dom kan arbeta smartare och effektivare med SharePoint och O365 som produkt.

Vilken är den viktigaste egenskapen hos en utvecklare inom SharePoint och Office 365?

Jag tycker att man behöver vara lyhörd och lyssna mycket på kunden. Att vara en problemlösare som ser möjligheterna med smarta lösningar och faktiskt vara innovativ i digitaliseringen av ett intranät eller en digital arbetsplatslösning.

Utvecklingen som sker inom det digitala är också viktig att hänga med i, att hela tiden vara nyfiken på att lära sig nya saker och bli inspirerad av kollegor för att utvecklas mer i sin roll.

Vad brinner du för i din roll?

Jag brinner för kunderna, det är verkligen det roligaste i min roll. Att få vara delaktig i kundens verksamhet och generera nytta som man ser en tydlig effekt av. När jag möter nya kunder och verksamheter så känner jag verkligen att det utvecklar mig och att jag får använda min expertis som kunderna uppskattar.

Det är mycket kundkontakt där jag ofta arbetar tillsammans i ett kundteam med andra kollegor. Att få arbeta kundnära är väldigt roligt då jag får möta olika verksamheter och lösa olika problem.

Hur beskriver du Smiling Workplaces som företag för dina vänner?

Som företag är vi väldigt kunniga och erfarna medarbetare, vi har en expertis som verkligen gör skillnad när vi hjälper våra kunder. Samtidigt är mina kollegor ödmjuka vilket jag tycker är en viktig egenskap och styrka. Något man ser i relationen med våra kunder är att vi som bolag sätter kunderna i fokus, det märks verkligen.

Nämn en kund som du är lite extra stolt att få arbeta med?

Jag har glädjen att få arbeta med många olika kunder som har spännande verksamheter och fina varumärken. Det är kul att få arbeta med både lokala kunder men också globala kunder, det ger en skön variation.

Barilla är ett varumärke och en kund som jag är extra stolt över, att få arbeta med ett sånt varumärke som är globalt och välkänt. Att få hjälpa dem att driva digitaliseringen framåt med hjälp av SharePoint och O365 är riktigt kul.

Hur ser du på utvecklingen som sker med produkten med Office 365?

Produkten förändras ständigt vilket är bra, man behöver inte längre göra de klassiska patcharna på samma sätt nu när det ligger i molnet. Det är en väldigt bra utveckling som gör att det blir effektivt. Kul att Microsoft satsar väldigt mycket på att sätta slutanvändarna i fokus med produkten O365.

Vad gör du på din fritid för att koppla av från jobbet?

På min fritid spenderar jag tiden mycket med familjen, där även hunden Kira ingår som är en golden retriever. Vi har både hus och sommarstuga som tar upp en del av fritiden. Kampsport är ett stort intresse som jag utövar och jag är även involverad i en kampsportsförening där jag är aktiv.

Vill du veta mer?

Anette Stjärnkvist Lönnberg

VD/KAM
anette.lonnberg@smilingworkplaces.com +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare med både med lösningar i Microsoft 365 som i SharePoint OnPremlösningar. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.