Din digitala och mobila arbetsplats

Kanske du och många med dig redan har en mobil och digital arbetsplats, men inte har hittat verktygen ännu? Ja, så ser det faktiskt ut i många fall. Gå inte över ån för att hämta vatten. Har du Microsoft 365 (O365) idag så har du en bra verktygslåda för din digitala och mobila arbetsplats.

Här ger vi några exempel på möjligheterna som gömmer sig i Microsoft 365:s digitala arbetsplats.

Teams

Det har väl knappast undgått någon att Teams finns för digitala möten. Det finns även för chattar- individuella eller med en grupp människor- och delning och samarbete i filer och dokument. Till ett Teams kan du även koppla andra typer av appar, både från Microsoft som tredjeparts appar. Det finns en mängd olika att välja på som kan passa dig och dina samarbeten. Bakom varje Teams hittar du SharePoint.

Planner

Planner hjälper dig att hålla ordning på aktiviteter. Med olika vyer, både för detalj och översikt. Nu finns även en bra Schemavy som går att koppla till Outlook kalendern. Använd även appen för att arbeta med Planner på ett bra sätt från din mobil. Vi brukar mappa aktuell Planner till aktuellt Teams och kanal genom att lägga till i en flik inne i Teams. Samla det du behöver på ett ställe i din digitala och mobila arbetsplats.

SharePoint

SharePoint ger dig moderna webbsidor att arbeta med som intranät och samarbetsytor. Det finns ett antal mallar, typer av sajter att använda och – handen på hjärtat- det är inte svårt att skapa och anpassa egna webbsidemallar.

Sätt t ex upp en startsida för projekt i SharePoint, tillhandahåll översikt och stöd för projekten.

Sätt upp ett flöde som skapar anpassade samarbetsytor för olika typer av projekt. Välj om ni vill jobba med interna projekt eller projekt där ni bjuder in gäster för samarbete utanför organisationen.

I SharePoint kan du även jobba med dina dokument och filer på bra sätt. Arbeta med mallar, metadata, kolumner och flöden för att hantera olika typer av dokument. Behöver du ha koll och översikt på dina avtal, inga problem , det går att fixa med M365 som verktygslåda. Vi brukar t ex hjälpa våra kunder att komma igång med avtalshantering och kvalitetsstyrning kopplat till intranätet och den digitala arbetsplatsen. I och med att vi använder inbyggda verktyg funkar det också för mobil åtkomst.

Vi har paketerat några moduler som bygger på standard SharePoint och M365 för upprepade kundbehov. Du har en översikt över dem här.

 

PowerApps

Anpassa formulär och inmatning med hjälp ab PowerApps. Bygg appar som passar dig och din verksamhets behov med hjälp av Microsoft PowerApps. Läs mer om PowerApps här.

Möjligheterna känns ändlösa, det är din egen fantasi som sätter gränserna för hur du kan använda PowerApps. Microsoft beskriver PowerApps såhär:

”..Power Apps är en uppsättning appar, tjänster och kopplingar samt en dataplattform som utgör en miljö för snabb apputveckling, där du kan skapa appar som är anpassade till dina affärsbehov. .”

Det finns en hel del stöd och material på plats när man öppnar appen.

OneDrive

OneDrive använder du på lite olika sätt. Appen i sig är en utmärkt startpunkt för ditt dokumentsamarbete. Du kommer åt de bibliotek du har access till och jobbar i. Vi brukar säga att man dels använder OneDrive som sin personliga filarea men också då du samarbetar med en eller få personer. OneDrive används också som motor för att synka ner filer lokalt på din dator för att kunna arbeta även off-line. Lär mer om OneDrive här.

 

Och mycket mer för din digitala och mobila arbetsplats..

Förutom det vi berättat här så finns det en rad ytterligare appar och verktyg att nyttja i Microsoft 365 som t ex Lists, Yammer, Forms, Bookings  osv
Utanpå alla apparna så har vi också Officepaketet.

Så Microsoft 365 erbjuder en bra plattform för en mobil och digital arbetsplats. Vill du ha hjälp att komma igång att nyttja möjligheterna i Microsoft 365 så tveka inte att höra av dig till oss.

 


Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

VD/KAM anette.lonnberg@smilingworkplaces.com +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare med både med lösningar i Microsoft 365 som i SharePoint OnPremlösningar. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.