Mobilt intranät

Automatisk uppdatering av klassiska sidor till modern i SharePoint Online

En ny, modern hemsida för klassiska SharePoint-teamsajter  kommer till Microsoft 365. Funktionen planeras att rullas ut under våren med början mars och  utrullningen beräknas vara klart i maj. Sidorna kommer att uppgraderas till modern per automatik.

Efter utrullningen av funktionen kommer slutanvändarna att se en modern startsida när de loggar in i SharePoint online. Då startas även en guide som går igenom de nya funktionerna med användaren. Den kan ändå vara en bra ide att redan nu börja utbilda och förbereda användarna om de inte varit i kontakt med modern pages tidigare.

Uppgraderingen gör det enklare att publicera nyheter och använda webbplatsen på mobila enheter. Observera att denna förändring endast påverkar hemsidan för klassiska teamsajter och bara när den endast innehåller standard webbdelar. Klassiska teamsajter som innehåller anpassat innehåll kommer inte att uppdateras automatiskt.

Med den här uppdateringen skapas inte en Office 365-grupp. Det kommer att gå att backa tillbaka till den klassiska sidan om man så önskar. Om man av någon anledning vill undanta eller undvika att en sida uppdateras på specifika webbplatser så går det att göra mha PowerShell.

Man kommer också att kunna välja att uppgradera andra sidor som inte omfattats av den automatiska uppdateringen när den rullats ut.

Läs och lär mer här.

Vill du och din organisation lära mer om hur ni kan dra nytta av och hålla era användare uppdaterade i O365, hör av er till oss. Vi har ett bra upplägg vi kallar Care där vi hjälper er med löpande support, utbildningar, eventuella uppdateringar och experthjälp.

 


Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

VD/KAM anette.lonnberg@smilingworkplaces.com +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare med både med lösningar i Microsoft 365 som i SharePoint OnPremlösningar. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.