microsoft-teams-tips

8 fördelar med Microsoft Teams

Teams är Microsofts chattbaserade samarbetsprodukt vars huvuduppgift är att underlätta samarbete och främja produktivitet i organisationer och företag. Verktyget fungerar som ett centralt nav för  samarbete och väver smidigt samman appar i Office 365. Teams ger även möjlighet och har stöd för att integrera externa appar och system på ett enkelt sätt. Här nedan berättar vi om åtta fördelar vi ser med Microsoft Teams som nav för samarbete.

Det är lätt att komma igång

En fördel med Teams är att det är lått att komma igång. Med ett användarvänligt gränssnitt känns det intuitivt och bekvämt att arbeta i och är lätt att lära sig. Då Teams är integrerat med O365 kan du som användare jobba i välbekanta program direkt inifrån samarbetsytan. Läs mer hur du kan dra fördel av och komma igång med Teams här.

Fungerar bra på alla enheter

Ytterligare en bra grej är att Teams fungerar på alla enheter. Du kan samarbetsverktyget på ditt skrivbord, webben eller på din mobila enhet (iOS- eller Android). Skrivbordsversionen av Teams finns att ladda ned för både Windows och Mac OS.

Lätt att samarbeta

Teams gör det lätt att samarbeta genom att enkelt anpassa och skapa relevanta grupper och kanaler. Det finns också stöd för att bjuda in externa användare (gäster).

Minskar mejlströmmen i inboxen

En av de första effekterna man märker när man kommer igång med Teams är att man får mindre ”interna” mejl i mejlkorgen. Informationen och kommunikationen blir bättre filtrerad och sorterad i Teams. Mindre brus i mejlkorgen gör att du får bättre översikt och kontroll på din mejlkonversation.

Det går att spela in möten

Om någon varit sjuk eller ledig kan det underlätta att komma ifatt genom att viktiga möten finns inspelade och färdiga att ta del av. Man behöver inte förlita sig på att få viktiga punkter återberättade utan kan ta del av mötet och dess information som om man varit på plats.

Kostnadsfri version för upp till 300 användare

En annan fördel med Teams är att det finns som en kostnadsfri version för upp till 300 användare. I den versionen är lagringsutrymmet för filer  begränsat till 2 GB per användare och 10 GB gemensamt lagringsutrymme (mot 1 TB per användare i de andra abonnemangen). I gratisversionen kan man inte spela in möten. Läs mer om de olika abonnemangen här.

Stöd för integration

Teams är integrerat med O365 och det ger dig som användare fördelen och möjligheten att skapa och arbeta med dokument direkt från gränssnittet. Som användare kan du också på ett enkelt sätt schemalägga Outlook-möten från alla konversationer. Teams stöder också integrationer med andra externa system och appar och du kan anpassa kanalen och dess innehåll efter gruppens specifika preferenser och behov.

Efterlevnad och säkerhet

Som en del av O365-familjen kommer Teams med alla efterlevnads- och säkerhetsfunktioner som t ex kryptering och MFA (multifaktorautentisering) för förbättrat identitetsskydd. Du kan också med inbyggda policys och verktyg styra hur medarbetarna använder och delar data på sina enheter. Ytterligare en fördel med Microsoft Teams och O365 är att du kan begränsa kopiering och lagring av företagsinformation i obehöriga appar och platser. Läs mer om säkerhet och efterlevnad här.


Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

VD/KAM anette.lonnberg@smilingworkplaces.com +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare med både med lösningar i Microsoft 365 som i SharePoint OnPremlösningar. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.